torsdag 16 oktober 2008

Frontbygge

Sent om sider började jag till slut att snida till frontarna till högtalarna. Givetvis så hade jag räknat fel på utsågningen så de var lite för breda. Det fixades, och sen skulle man då försöka komma på ett sätt att på ett snyggt sätt såga ut de runda hål där elementen ska fällas in i.

Normalt sett är det inga problem, men cirklarna är rätt små. Lösningen var att sätta en skruv med mutter igenom centrumpunkten på cirkeln som skulle sågas ut.
Här är det som i kockprogrammen redan förberett med ett utsågat diskanthål och skruven monterad i baselementcirkeln.




Sedan borrade jag ett hål på rätt ställe (efter två misslyckade) i plattan på fräsmaskinen där skruven passade i.


Sedan vara det bara att fräsa upp hålen. Tog ju dock en stund innan det här löstes, insåg att jag inte hade nån passare att rita cirklar med heller som ju hade varit ganska bra.

Sedan packade jag upp min nyinköpta lilla låda med fräsborr och gicklös på allt kantigt. 179kr på ÖB för allt det där, billigt!

Då såg det till slut ut så här:




Lite finslip på den så är den klar för lack. Hoppas den andra går snabbare att göra.
Förhoppningsvis så får jag tag på det jag behöver till toppdelarna imorgon. Dessutom så ligger komponenterna till delningsfilterna på macken och väntar på hämtning.
Jag hoppas jag hittar nån list som jag vill ha länsgt ner så varje sida med som spikes:en kommer sitta i.
Over & Out.

Dagens bild


Jag vet inte vad som är mest konstigt här egentligen. Den osmakligt kitschiga blomvasen som står helt malplacerad...? Varför är hela familjens fotosamling upställd på trappan? Är det en båt man skymtar på första trappsteget, över kuddarna på golvet? Högtalarna känns ju i det här sammanhanget fullkomligt stilrena. Likaså med högtalarkabeln till hornet hänger som en lian spänd mellan djungelns träd.


(Om man tittar riktigt noga kan man i allafall se en himla fin cd-spelare av kinesisk härkomst i elektronikstapeln...)